top of page

Ana Elisabeta Popescu Deutsch sa născut la 16 octombrie 1992 la Satu Mare România. Ea sa simțit atrasă de muzică aproape la început, fiind capabilă să cânte înainte de a putea vorbi corect. La vârsta de 6 ani și jumătate a început să studieze vioara cu profesorul Olivia Papa. Foarte curând a ajuns să joace pentru publicul larg și să participe la competiții naționale și internaționale.

 

În 2002 a devenit elev al Școlii de Muzică și Liceu "George Enescu", unde a avut șansa de a-și continua în mod corespunzător dezvoltarea muzicală. În același an a început să lucreze cu profesorul Alecu Leseanu, căruia îi datorează multe succese ulterioare.

 

Portofoliul său cuprinde premii la concursuri precum: Olimpiada Națională (România 2005, 2006, 2007), Mozart (Targoviste, România-2005) Premiul Special, Competiția Națională de Muzică "Timotei Popovici" , Concorso Internationale "Lorenzo Perosi" (Citta di Tortona, Italia) a primit un premiu la secțiile de solo și de cameră de muzică și la Premiul I la concursul Internațional de vioară (Cortemilia, Italia).

 

De asemenea, a jucat la locații notabile din care merită menționate: Carnegie Hall (New York, SUA), Centrul JF Kennedy (Washington DC), Conzertgebouw (Amsterdam, Olanda), Konzerthaus (Berlin, Palatul Sutzu, Palatul Cotroceni din sala "Cerchez", Memorialul și muzeul George Enescu Sinaia, Centrul Cultural Ungar, Centrul Cultural Ceh, Instituto Italiano da Cultura și Centrul Cultural Metropolitan (București).

 

De-a lungul anilor și-a perfecționat abilitățile muzicale în masterclasses și cursuri de vară cu: Alexander Sitkovetsky, Miranda Dale, Stefan Gheorghiu, Liviu Casleanu, Tamas Andras, Tom Norris și Yossi Zivoni.

Alte realizări importante sunt turneele la care a participat: în 2010 a fost selectată pentru a juca, în calitate de solist, în 8 concerte în Germania Hamburg și imediat după ce a fost invitată la Munchen pentru a participa la mai multe recitaluri. Un pas important în dezvoltarea sa muzicală a fost selectat în cadrul Orchestrei de tineret a Uniunii Europene, cu care a jucat sub bagheta dirijorilor precum Iac Van Steen și Vladimir Ashkenazy, alături de solisti precum: Itzhak Perlman, Vilde Frang, Pinchas Zukerman și Yefim Bronfman.

 

În 2011 a fost acceptată la Academia Regală de Muzică sub îndrumarea profesorului Richard Deakin. Ca urmare a obținerii unor note bune, a participat la proiecte orchestrale de nivel înalt cu dirijori precum Semyon Bichkov, Ian Pascal Tortelier și Maxim Vengerov. Pasiunea sa pentru muzica de cameră sa concretizat și a fost dezvoltată prin numeroasele concerte, concursuri și masterclasses cu diferite grupuri (experiență în 7 grupuri structurale diferite) în și în afara Londrei.

 

În 2015 a început o diplomă de master la Academia Regală de Muzică, ca elev al lui Mateja Marinkovic. În 2016, ea a interpretat Împăratul lui Haydn și cvintetul principal al pianului Dvorak în Italia, în cadrul "I Magnifici Cinque". O altă experiență notabilă a fost un recital cu un trio de pian la Sf. Martin în câmpuri, sponsorizat de Institutul Cultural Român. Au fost realizate lucrările lui Dobrinescu, Enescu și Piazolla.

 

Repere din anul 2017 au inclus înregistrarea lui Scottish Fantasy a lui Max Bruch, cea de-a 3-a sonată a vioară a lui Enescu și finalizarea unui nou recital-proiect numit "Enescu și prieteni". Primul concert al seriei a avut loc în biserica Sf. Maria, Aylesbury și a fost menit să ofere noi perspective despre Enescu și muzica lui, precum și despre tendințele muzicale ale epocii.

 

Ea este acum una dintre cohortele de muzicieni de la Southbank Sinfonia din 2018.

bottom of page